Lecitine

Lecitine

 In compozitia lecitinei din soia se regasesc substante importante pentru organism: cholina, inozitolul si acizii grasi nesaturati (AGN). Aceste componente sunt elemente constitutive ale celulelor nervoase, ele facand posibila sinteza neurotransmitatorilor – substante responsabile de transmiterea impulsurilor nervoase.
 Cholina serveste in organism la sinteza acetilcholinei – transmitator de impulsuri nervoase – impulsuri care sunt responsabile de desfasurarea corecta a proceselor de invatare, de puterea de concentrare si de capacitatea de regenerare a sistemului nervos.
 Inozitolul este un nutrient important ce face parte din structura unor lipide, precum fosfatidilinozitol si fosfatidilinozitolfosfat.
 
 Bazal, o dieta bogata in lecitine se prescrie in:
–        datorita imbunatatirii functiilor cerebrale si a memoriei in: perioadele de activitate intelectuala intensa si studiu, nevroze, ateroscleroza, degenerescenta cerebrala, maladie Alzheimer, alte afectiuni neurologice si sechele la nivelul sistemului nervos aduse de bo;i infectioase, autoimune, traumatisme, interventii chirurgicale, cancere. 
–        datorita imbunatatirii performantelor fizice si a rezistentei sistemului muscular in: efort fizic intens (sportivi de performanta, lucratori care efectueaza munca grea), convalescenta dupa boli consumptive inclusiv dupa terapia oncologica, stadiile incipiente de malnutritie. 
–        stimularea scaderii colesterolului, mentinerea/ imbunatatirii structurii si functionalitatii hepatice. 

Afișez toate cele 2 rezultate

©2020 Depozit BIO. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.